Dampskibsselskabet NORDEN A/S sparer energi på søvandspumper med frekvensomformere

Frekvensomformere fra Danfoss Drives hjælper Dampskibsselskabet NORDEN A/S med at reducere flowet på søvandspumper og sparer dermed virksomheden for 500.000 US dollars om året.

— 26. januar 2016 Af Danfoss Drives

Dampskibsselskabet NORDEN A/S er et af verdens ældste børsnoterede internationale rederier med en flåde på 217 tørlast- og produkttank-skibe, og er blandt de største operatører inden for flere skibstyper. Virksomhedens flåde er en blanding af ejede og chartrede skibe, hvilket giver større fleksibilitet baseret på efterspørgsel. 

 

I 2011 kørte DS NORDEN et forsøg med frekvensregulering af søvandspumperne på olieskibet Nord Butterfly. Det viste sig at være en profitabel beslutning, som har resulteret i betydelige energibesparelser for Dampskibsselskabet NORDEN A/S. 

 

"Vi sparer op til 30.000 dollars om året per skib med frekvensomformere", siger Martin Meldgaard, fleet manager for produkttank-skibe hos Dampskibsselskabet NORDEN A/S. 

 

Tilbagebetalingstiden for investeringen er mindre end 14 måneder. Martin Meldgaard understreger, at denne beregning er baseret på en brændstofpris på 650 $/MT, så med stigende priser, vurderer han, at den reelle tilbagebetalingstid kan komme under et år. 

 

Det tætte samarbejde mellem Dampskibsselskabet NORDEN A/S og Danfoss Drives sikrede en løsning, der matchede Dampskibsselskabet NORDEN A/S's specifikke behov. 

"Sikkerhed er et afgørende parameter for NORDEN A/S og Danfoss Drives har lavet et system, som lever op til vores krav på dette område. Derudover yder de en god service, så det har været en positiv oplevelse at samarbejde med dem", siger Martin Meldgaard. 

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen